VisitLillebælt
Cykeltur lang Lillebælts kysten-Middelfart-Lillebælt

Fiets de Oostzeeroute N8

De Oostzeeroute is een prachtige route langs de kust en biedt een aantal van de mooiste belevenissen in het gebied bij de Kleine Belt.

Deze langste officiële route van Denemarken voert je door schitterende natuur en brengt je naar fascinerende bezienswaardigheden. Geniet van de stilte wanneer je je even terug waant in de tijd bij een van de historische kastelen, en proef de lokale sfeer in de kleine kustplaatsen. Misschien is deze route wel de gezelligste route van Denemarken.

Ca. 96 km van de 820 km lange Oostzeeroute voert je door het prachtige kustlandschap en natuurpark Lillebælt, waar je ook gezellige, historische stadjes passeert: van Christiansfeld in het zuiden, via Kolding naar Fredericia in het noorden en Middelfart in het oosten. De Oude Kleine Beltbrug verrast je met een prachtig uitzicht over de Kleine Belt.

Verken op de fiets het grootste natuurpark van Denemarken
Een fietsvakantie in het gebied bij de Kleine Belt is een vakantie in het grootste natuurpark van Denemarken: natuurpark Lillebælt. Natuurpark Lillebælt strekt zich uit van Hejlsminde bij Christiansfeld tot Trelde Næs ten noorden van Fredericia. Met zijn ca. 370 km2 is natuurpark Lillebælt het grootste natuurpark van Denemarken. Hier vind je een bijzondere combinatie van natuur, landschap, cultuur en geologie. Het gebied kenmerkt zich door unieke natuur met groen, glooiend landschap, idyllische stranden, oude bossen met zeldzame flora en fauna, en natuurlijk het schitterende water van de Kleine Belt

Onder het water
In de Kleine Belt leeft een van de dichtste concentraties bruinvissen ter wereld. De bruinvis is een van de kleinste walvissen. Het is goed mogelijk dat je deze kleine walvis spot. Ca. 70% van het natuurpark bestaat uit zee, dus het gebied is perfect voor 'waterratten' en degenen die van zeezicht houden.

Spannende geschiedenis en unieke architectuur
Het gebied bij de Kleine Belt herbergt een overvloed aan historie en fascinerende architectuur. Het stadje Christiansfeld dateert uit de18e eeuw en was oorspronkelijk een Moravische Broedergemeenschap. De stad is op basis van een speciaal ontwerp gebouwd en is door de UNESCO als werelderfgoed erkend. Fredericia, iets noordelijker gelegen, kenmerkt zich ook door een speciaal ontwerp en heeft de best bewaard gebleven stadsmuur van Noord-Europa. Deze stadsmuur stond centraal bij de slag van Fredericia op 6 juli 1849, waarbij het Sleeswijk-Holsteinse leger werd overwonnen. Op een heuvel midden in Kolding ligt Koldinghus, het laatste koninklijke kasteel van Jutland, waarvan de geschiedenis tot de 13e eeuw teruggaat. Koldinghus heeft in het verleden onder vijandige invasies en een verwoeste brand te lijden gehad. De kleine havenstad Middelfart heeft een rijke geschiedenis van walvisvaart, die terugvoert tot de 16e eeuw. Op het schiereiland Hindsgavl, bij Middelfart, ligt landhuis Hindsgavl Slot. Niemand minder dan Hans Christian Andersen, de wereldberoemde Deense schrijver, is hier te gast geweest.

Bed+Bike certificerede overnatningssteder ved Lillebælt
Bike Friend-Fredericia-Lillebælt
Bed+Bike certificerede overnatningssteder ved Lillebælt